Radio 2

Stadsfiguurtje James is nieuwe mascotte voor Oostendse kinderen

In Oostende is het stadsfiguurtje James tot leven gebracht. James moet alle stadscommunicatie voor en rond kinderen opfleuren.

De kinderen van het derde leerjaar van het Onze-Lieve-Vrouwecollege in de Gerststraat in Oostende hadden de primeur om mascotte James als eerste te ontmoeten. "James lijkt een beetje op een pinguïn en is uiterst grappig", vertelt een jongen. "Hij heeft een hoedje met een bloem op en draagt een salopette met wit en zwart", vult een meisje aan. "Hij moet altijd lachen en geeft een high five", vertelt een derde.

Knipoog naar James Ensor

"James wordt ingezet als mascotte op evenementen die gericht zijn op kinderen", legt de schepen voor Jeugd, Hina Bhatti (Open VLD) uit. Met de naam en het hoedje met bloem, knipoogt de stad naar haar beroemde kunstenaar James Ensor. Om zoveel mogelijk kinderen James te leren kennen, krijgen de scholen en kinderdagverblijven een video. "Van James is er ook nog een knuffelpop te koop", vult Bhatti aan. Maar ook met een verdwaalpaal wil Oostende de kindervriend meer naambekendheid geven. 

In de hefstvakantie volgt er nog een gratis zoektocht naar de verdwenen James. Kinderen kunnen daarbij samen met zijn vriend Vis op zoek gaan naar het stadsfiguurtje. 

Stad Oostende

Meest gelezen