Periergeia (Wikipedia.org)

Vilvoorde voert op eigen houtje Covid Safe Ticket in: "Cultuurevenementen en fitness zijn grootste risicoplaatsen"

Wie in Vilvoorde naar voorstellingen in CC Het Bolwerk of naar evenementen in de stadsfeestzaal wil, zal daarvoor een Covid Safe Ticket moeten kunnen voorleggen. Ook in fitnesszalen wil de stad het ticket invoeren. Vanaf morgen wordt de coronapas op heel wat plekken in het Brusselse Gewest verplicht, als buurgemeente wil Vilvoorde nu ook extra maatregelen nemen. In Vlaanderen is een uitbreiding van het ticket niet verplicht.

"We zien vandaag helaas nog altijd de besmettingscijfers in onze stad stijgen. Bovendien is de vaccinatiegraad in Vilvoorde nog steeds vrij laag in vergelijking met het Vlaamse gemiddelde", legt burgemeester Hans Bonte (Vooruit) uit. Nu je in Brussel vanaf morgen een Covid Safe Ticket op zak zal moeten hebben om bijvoorbeeld uit eten te gaan , een pintje te drinken op café of naar de fitness te gaan, vreest Bonte dat Brusselaars zullen afzakken naar de randgemeenten waar dat niet nodig is. "Daarom hebben we beslist om het Covid Safe Ticket toe te passen in onze eigen gebouwen waar feesten en andere activiteiten doorgaan. Dat zijn de meest risicovolle plaatsen."

Niet in horeca, wel in fitness

Met de coronapas kan je bewijzen dat je volledig gevaccineerd bent, recent negatief hebt getest op het coronavirus of dat je herstelt van een recente besmetting. Onder andere in cultuurcentrum Het Bolwerk en de stadsfeestzaal zal je het ticket binnenkort moeten tonen. "En we willen ook de fitnesscentra verplichten om een coronapas te gebruiken. Brusselaars met een fitnessabonnement zullen heel eenvoudig de stap naar de Vlaamse rand zetten om te komen sporten."

Voor die laatste maatregelen moet de burgemeester echter nog wachten op een officiële toestemming van de gouverneur. De Vilvoordse horeca zal niet worden verplicht om met het Covid Safe Ticket te werken. Wie privé een groot evenement organiseert, wordt ook aangemoedigd om het Covid Safe Ticket toe te passen. "Wie het vrijwillig wil gebruiken, zullen we uiteraard aanmoedigen. Als er later nog andere plaatsen in onze stad blijken te zijn waar ongevaccineerde Brusselaars naartoe trekken, sluit ik niet uit dat we het ticket ook daar zullen moeten opleggen", aldus nog Bonte.

Meest gelezen