Nick Decombel / Economisch Huis Oostende

Vistrap in Oostende hangt vol foto's van vissers: “We moesten gelukkig niet poseren”

De vistrap in Oostende is vanaf nu versierd met foto's over de visserij. Boven elke vistoog hangt een groot portret van een schip of van een visser zelf. Het is een permanente tentoonstelling van een fotoreportage van Nick Decombel.

De fotograaf maakte foto's over het dagelijkse vissersleven: vissersboten, reders en uiteraard ook vers gevangen vis en garnalen. Op een van de foto's is visser Lorenzo De Smit te zien. Hij behoort tot de vijfde generatie van een bekende vissersfamilie in Oostende. Hij is zelf al 40 jaar visser en trots op de foto’s. “Ik vind het zeer mooi gedaan. Er zit ook veel variatie in. Het duurde lang voor alles klaar was, maar ze hebben er hun werk van gemaakt.”

Naturel

De fotograaf volgde de vissers terwijl ze aan het werk waren. “Hij nam foto’s terwijl we onze garnalen aan het lossen waren. We hebben niet moeten poseren. Het is allemaal heel naturel. Dat zou ook niets voor mij geweest zijn”, lacht de visser. We zouden er "met onze klakke naar gesmeten hebben", zoals we hier in Oostende zeggen.”

De permanente expo is een initiatief van het Economisch Huis Oostende. 

Meest gelezen