Radio 2

Vrachtwagen verspert E313 in Ranst: veel verkeershinder in de Kempen

In Ranst heeft een vrachtwagen de E313 richting Hasselt een tijdlang versperd. De chauffeur was de controle over het stuur kwijtgeraakt, vermoedelijk door een klapband. De vrachtwagen stond volledig schuin in de breedte van de snelweg. Intussen is de snelweg weer vrij, maar er is wel veel verkeershinder, ook op de omliggende gewestwegen in de Kempen. 

Rond 15 uur is een vrachtwagenchauffeur de controle over het stuur kwijtgeraakt, waardoor de vrachtwagen volledig schuin op de E313 kwam te staan. Al het verkeer moest in Ranst de E34 richting Turnhout nemen, om daarna via de gewestwegen terug naar de E313 te rijden. Dat zorgde voor een snelgroeiende file. 

Intussen kan het verkeer weer passeren op de snelweg in Ranst. Er is nog wel veel moeizaam verkeer op de omliggende gewestwegen.

Meest gelezen