Radio 2

Vilvoordenaren krijgen binnenkort wijzers van hun kerkklok terug

De wijzers op de toren van de Onze-Lieve-Vrouw van Goede Hoop kerk in Vilvoorde worden binnenkort teruggehangen. Ze werden deze zomer verwijderd voor herstelling. Sindsdien kan je op de Vilvoordse kerktoren geen tijdstip meer aflezen. "Normaal gezien hangen de wijzers voor het einde van deze maand terug", weet pastoor Geert Aelbrecht.

Heel wat Vilvoordenaren vroegen zich de afgelopen weken af waar de wijzers van hun kerk op het Portaelsplein gebleven zijn. Het antwoord is eenvoudig: ze waren defect en moeten hersteld worden. Afgelopen zomer doken er verschillende problemen op waardoor de wijzers werden verwijderd en meegenomen door de hersteller. "De verlichting werkte niet meer, maar toen de firma ter plaatse kwamen hebben ze gemerkt dat ook het binnenwerk van de klok aan reparatie toe was", vertelt pastoor Geert. 

EmDee (Wikipedia.org)

Veel Vilvoordenaren beginnen hun klok stilaan te missen. "Dat begrijp ik. Ik betrap mezelf er ook geregeld op hoe vaak ik naar de toren kijk om te zien hoe laat het precies is. De kerkklok gaat met de atoomklok mee, dus dan ken je ook het exacte tijdstip." De restauratiewerken liepen wat vertraging op door leveringen die te laat gebeurden. "Maar normaal gezien worden de wijzers in de tweede helft van oktober teruggehangen", aldus nog de pastoor.

Radio 2

Meest gelezen