Winkelbus rijdt voor het eerst door Rijkevorsel: "Gemakkelijk en gratis"

In Rijkevorsel reed zonet voor de eerste keer een winkelbus door het centrum. De bus moet 65-plussers de kans te geven om vlot tot aan de winkels in het centrum en het winkelcentrum Breebos te geraken. "Op de OCMW-campus, waar de bus passeert, zal binnenkort ook een lokaal dienstencentrum komen waar senioren kunnen samenkomen", vertelt schepen van Welzijn Bert Vangenechten (N-VA).

"Het idee is ontstaan toen we zagen dat in de deelgemeente Sint-Jozef bijna geen winkels meer zijn, enkel nog een bakker", vertelt schepen van Welzijn Bert Vangenechten op Radio 2 Antwerpen. "Via het winkelbusje willen we mensen die geen auto meer hebben of zelf niet meer rijden toch de mogelijkheid bieden om in het centrum en in winkelcentrum Breebos te geraken. Het is bovendien een win-winsituatie. De chauffeur is iemand van wijk-werken, dus we doen hier aan jobcreatie."

Het is een win-winsituatie want de chauffeur is iemand van wijk-werken
Schepen van Welzijn Bert Vangenechten

Louis is een van de ouderen die meereed op de winkelbus. Hij vindt het een geweldig initiatief. "Het is heel gemakkelijk en het is gratis", zegt hij. Wel zouden de ouderen graag een ander uurrooster zien. "Het is geen gemakkelijk uur. Deze namiddag passeert de bus om half 1 langs de assistentiewoningen Prinsenhof. Dat is de enige en laatste rit waarmee je kan meerijden. Dan zijn er toch nog veel mensen aan het middageten", klinkt het.

Nieuw dienstencentrum

"Op de OCMW-campus, waar de bus passeert, zal in 2024 ook een lokaal dienstencentrum komen waar senioren kunnen samenkomen", vertelt de schepen. "De bedoeling van dat centrum is om de vereenzaming tegen te gaan. Senioren uit Sint-Jozef kunnen er ook gebruik van maken en deelnemen aan de activiteiten."

Reserveren

De winkelbus zal wekelijks op donderdag uitrijden, zowel in de voormiddag als in de namiddag. Mensen die willen meerijden, kunnen best op voorhand hun plekje reserveren.

Meest gelezen