Zonhoven assisteert Pepinster
radio 2

Zonhovense getuigt: "Ouders en kinderen in Pepinster hebben het 3 maanden na de overstromingen nog altijd moeilijk"

Het gaat niet goed met de inwoners van de gebieden in Wallonië die in juli overstroomd zijn. Dat merken ook de Zonhovense vrijwilligers die helpen met de heropbouw van een school in Pepinster. 

Het Eén programma Pano toonde dat heel wat Vlaamse vrijwilligers nog altijd helpen in de zwaar getroffen Waalse dorpen. Ze merken hoe moeilijk het is voor de mensen daar. Ook vrijwillgers van "Zonhoven assisteert Pepinster" helpen daar een school terug op te bouwen. Els Eerdekens merkt dat zowel de ouders als de kinderen nog moeilijke momenten hebben: "Sommige kinderen zijn wat angstig als het hard regent, maar voor de rest gaat het vrij goed met hen. Ouders zien er moe uit, hoor ik van leerkrachten, sommigen hebben bijvoorbeeld geen verwarming en hebben geen warm water. Dus voor de volwassenen is het toch nog altijd heel moeilijk."  

Hulpacties

De organisatie "Zonhoven assisteert Pepinster" is ook nog altijd bezig met de inzameling van geld om mensen uit de getroffen gebieden te helpen.  "We zijn nog altijd met acties bezig, vorige week is er nog een duathlon geweest op onze school waarbij we 800 euro verzameld hebben voor sportmateriaal in Pepinster, we proberen zo goed mogelijk te helpen waar we kunnen."

 

Meest gelezen