Videospeler inladen...

BEKIJK - Stichting van Fernand Huts brengt plafondschilderingen van Jacob Jordaens na 200 jaar weer bijeen

Het Frans Hals Museum in Haarlem heeft een primeur beet: voor het eerst wordt de pronkkamer uit de woning van schilder Jacob Jordaens gereconstrueerd, nadat die kamer werd ontmanteld in de 19e eeuw. Voor de tentoonstelling leent de Phoebus Foundation, de kunststichting van ondernemer Fernand Huts, niet minder dan 28 werken van Jordaens uit.

We did it again, moet ondernemer Fernand Huts gedacht hebben. In Haarlem toont de Phoebus Foundation, de stichting die Huts als kunstverzamelaar 10 jaar geleden oprichtte, werken van Jacob Jordaens die de stichting de afgelopen jaren wist te verzamelen. Pronkstuk zijn de werken die Jordaens schilderde voor zijn eigen woning in Antwerpen, het Jordaenshuis. 

BEKIJK - Benieuwd hoe de reconstructie van de pronkkamer uit het Jordaenshuis in Haarlem eruit ziet? Deze video toont het je tot in het detail (en ook Huts zelf komt even aan het woord):

Videospeler inladen...

Praktisch: De expo "Thuis bij Jordaens", loopt nog tot 30 januari in het Frans Hals Museum in Haarlem, Nederland. 

Meest gelezen