Radio 2

Boekentillen brengen boeken en mensen samen in Halle

In Halle is een nieuw project voorgesteld: Boekentillen. Het gaat om ruilkasten waarin mensen boeken en tijdschriften kunnen achterlaten voor anderen die ze gratis kunnen meenemen.  Op acht locaties wordt zo'n boekentil geplaatst. "We hopen dat het ontmoetingsplekken worden voor mensen uit de buurt", zegt schepen Kristof Merckx. 

Burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) en schepen van Bibliotheek Kristof Merckx (CD&V) poseren trots voor de boekentil in het parkje aan Beverberg. Het is één van de acht locaties in Halle waar een boekentil staat. Schepen Merckx: "Het is hier echt een ontmoetingsplek voor de mensen uit de buurt. De ideale locatie dus om zo'n boekentil te plaatsen."

In de boekentil kunnen mogen verschillende spullen achter gelaten worden. "Boeken die nog niet versleten zijn, maar ook tijdschriften, cd's, dvd's en spelletjes. Die kunnen inwoners niet alleen brengen, maar ook meenemen.  Dat is goed voor het milieu maar ook voor het sociaal contact hier in de stad."

Extra boeken bibliotheek

En ook de bibliohtheek van Halle doet haar duit in het zakje. "Volgend jaar wordt de bib volledig verbouwd. En dus hebben we heel wat boeken verkocht om de verhuis makkelijker te organiseren. Daar zijn nog boeken van over gebleven, en die zullen hun weg ook zeker naar de boekentillen vinden."

Meest gelezen