AFP or licensors

Parti socialiste wil met burgemeester van Parijs Anne Hidalgo gooi doen naar presidentschap

In Frankrijk schuift de socialistische partij PS Anne Hidalgo naar voren als presidentskandidate voor de verkiezingen van volgend jaar. Ze zal het opnemen tegen onder meer Emmanuel Macron en Marine Le Pen. 

Anne Hidalgo, die sinds april 2014 burgemeester van Parijs is, maakte ze haar favorietenrol voor de interne verkiezingen waar. Na telling van meer dan 90 procent van de stembiljetten haalde ze meer dan 72 procent van de stemmen. Daarmee troeft ze haar enige uitdager Stéphane Le Foll eenvoudig af.

De burgemeester van de lichtstad staat voor een lastige opdracht. In de race naar het presidentschap zal ze het onder meer opnemen tegen huidig president Emmanuel Macron van La République en marche! en Marine Le Pen van Rassemblement National, het vroegere Front national. Volgens de peilingen zou Hidalgo amper 4 tot 7 procent van de stemmen halen.

Ondanks de weinig hoopgevende polls zal Hidalgo vanaf 23 oktober de strijd aanbinden met de andere tenoren. Op de eerste verkiezingsmeeting in Rijsel zal de partij Hidalgo officieel aankondigen als presidentskandidate.

Meest gelezen