Alexander Dumarey

Dan toch geen sluitingsuur voor horeca in Turnhout: "Wel extra politiecontroles om amokmakers individueel aan te pakken"

Er komt dan toch geen sluitingsuur voor de horeca in Turnhout. Dat heeft burgemeester Paul Van Miert (N-VA) beslist. Die overwoog eerst om de horeca om 3 uur te laten sluiten, omdat er veel klachten kwamen van vechtpartijen, vandalisme en nachtlawaai. Nu zijn er samen met de horecaondernemers en de politie afspraken gemaakt om amokmakers strenger aan te pakken. 

Begin deze week liet burgemeester Paul Van Miert (N-VA) nog verstaan dat hij overwoog om de horeca in Turnhout een tijdelijk sluitingsuur op te leggen. Daar komt hij nu op terug, nadat hij heeft samengezeten met de horecaondernemers. Volgens de horeca gaat het namelijk altijd om dezelfde individuen, die op de straat over de schreef gaan. Er was ook een bezorgdheid dat klanten simpelweg andere oorden zouden opzoeken.

"Dat heeft ons overtuigd om te kiezen voor een andere aanpak dan een algemeen sluitingsuur", zegt burgemeester Van Miert. "In de plaats daarvan gaan we toegewezen politiepatrouilles heel duidelijk in het straatbeeld plaatsen."

Op vrijdag en zaterdag zullen er extra combi's aanwezig zijn en er komen nieuwe camera's in het straatbeeld

Burgemeester Paul Van Miert (N-VA)

De uitbaters zullen een lijst van de gekende amokmakers doorgeven aan de politie, die hen heel individueel zullen aanpakken. "Op vrijdag en zaterdag, op de uren die ertoe doen, zullen er extra combi's aanwezig zijn.  Er komen ook nieuwe camera's in het straatbeeld die goed herkenbaar zijn", zegt Van Miert. "En de uitbaters van de jeugdcafés zullen in de nachtelijke uren aanwezig zijn om in de zaken zelf te boel te bekoelen indien nodig."

De burgemeester heeft ook al enkele personen een plaatsverbod opgelegd en dat zal hij blijven doen. Zij mogen dan een paar weken niet meer in de uitgaansbuurt in Turnhout komen. Over iets meer dan een maand zitten burgemeester en horeca opnieuw samen.

 

Meest gelezen