An Nguyen / Unsplash

Uitbaatster hondenwinkel in Knokke-Heist deelt "gouden" poepzakjes uit: "Ik ben de vele drollen beu"

Vanaf vandaag mogen honden weer op het strand. De uitbaatster van een hondenwinkel in Knokke-Heist is de vele drollen op het strand beu. Ze houdt een actie om haar klanten aan te sporen de uitwerpselen op te ruimen en daar poepzakjes voor te gebruiken. 

Caroline Vander Straeten vindt dat de overlast van hondenpoep erger geworden is in Knokke-Heist. “Het valt meestal goed mee. Maar zo’n 25 procent van de eigenaars trekt zich er niets van aan en laat het gewoon liggen. Ik begrijp dat iedereen het druk heeft. Maar ik vind dat een vorm van basisrespect naar elkaar toe”, zegt ze.

Volgens de hondenliefhebster hangen de voorzieningen af van locatie tot locatie. “Maar onze internationale klanten zijn wel telkens verbaasd dat er hier zo weinig accommodatie is om de stranden poepvrij te houden”, gaat ze voort.

Gouden zakje

Ze voert actie op een originele manier. “Omdat onze winkel verjaart en we dat niet wilden vieren op de klassieke manier, met een receptie bijvoorbeeld, bedacht ik iets nuttig. “Ik deel gratis poepzakjes uit waar 2 gouden exemplaren zullen tussenzitten. Wie het gouden zakje vindt, krijgt een waardebon van 100 euro”, zegt Vander Straeten. “We zullen ze goed verstoppen, zodat het een beetje spannend blijft.”

Meest gelezen