Radio 2

Afbraak van vijf huizen in Meise begonnen voor aanleg van sneltram

In de Jan Krokaertstraat in Meise is langs de A12 de afbraak van vijf leegstaande huizen begonnen. Die moeten plaats maken voor een sneltram die Willebroek met Brussel over een paar jaar moet verbinden.

"De huizen staan te verkrotten en werden een tijd geleden door de Vlaamse regering via een minnelijke schikking overgekocht van de eigenaars", legt Marijn Struyf van de Werkvennootschap uit. Dat is een organisatie die grote, complexe mobiliteitsprojecten mee organiseert voor de Vlaamse regering. "Het is de bedoeling om volgend jaar een omgevingsvergunning te krijgen zodat we vanaf 2023 een aannemer kunnen aanstellen om de tramlijn aan te leggen."

In 40 minuten van Willebroek naar Brussel

De toekomstige sneltram zal voor het grootste stuk langs de A12 rijden en Willebroek en Brussel met elkaar verbinden. Op 40 minuten tijd zou je het volledige tracject kunnen afleggen. De tram houdt dan onderweg halt in Londerzeel, Wolvertem, Meise, Strombeek-Bever en aan de Heizel in Brussel. Aan iedere halte zal een park & ride-zone voorzien worden en de haltes worden ook verbonden met de fietssnelweg F28. De bedoeling is dat pendelaars op die manier de tram kunnen combineren met de wagen of de fiets.

Radio 2

Meest gelezen