Keukenpersoneel Imeldaziekenhuis verontwaardigd over televisieprogramma: "Ziekenhuiseten ongezond? Onze ijskasten zitten vol groenten en de vis is vers!"

Het keukenpersoneel van het Imeldaziekenhuis in Bonheiden is verontwaardigd, omdat ziekenhuiseten in een slecht daglicht werd gesteld. Dat gebeurde in een televisieprogramma met Dina Tersago op VTM. "Ze is zeker niet hier komen eten!", reageren ze op Radio 2 Antwerpen. "Wij maken alles vers: aardappelpuree met echte aardappelen bijvoorbeeld en vandaag hebben we zelfs zelfgemaakte appelgebakjes."

In het Imeldaziekenhuis in Bonheiden verzorgt een team van 70 à 80 mensen (45 voltijdse jobs) elke middag zo'n 700 warme maaltijden. Die zijn niet alleen voor de patiënten maar ook voor het personeel. Naast een warme maaltijd kunnen ze ook nog kiezen voor brood met beleg, slaatjes en verschillende soepen.

Dat ziekenhuiseten er maar belabberd uitkwam in het VTM-programma "Ze zeggen dat", ligt hen zwaar op de maag, vertelt diensthoofd Voeding Irma Geerdink. "We hadden toch het gevoel dat niet het juiste beeld werd opgehangen, terwijl ons personeel dat eigenlijk wel verdient. Ze staan hier elke dag klaar om alle patiënten het best mogelijke te bieden. Ja, we verdienen het wel om een antwoord te mogen geven, denk ik" lacht ze.

Soms liggen er kaartjes op de plateaus die terugkomen naar de afwas, met bedankingen en complimenten

Irma Geerdink, Diensthoofd Voeding - Imeldaziekenhuis

Vandaag stond er koolvisfilet met romanescokool en puree op het menu. "Wat vind je dan in onze koelkasten? Verse aardappelen, waarvan we puree maken, vis die gisterenavond door onze visboer vers werd aangeleverd en een vissausje. Ik denk dat dat wel de nodige aandacht verdient. Patiënten kunnen trouwens kiezen uit een veel ruimer aanbod."

Dat alles heel zout zou zijn, weerlegt Irma, en is ook te zien aan een grote kar waar een twintigtal grote potten met kruiden op staan. "In de puree zit sowieso nootmuskaat en we koken zelfs met weinig zout. We doen er alles aan om met andere ingrediënten alles op smaak te brengen."

De patiënten mogen ook hun zegje doen over het eten. "We merken wel dat paëlla bijvoorbeeld wat te speciaal is voor sommige mensen. Onze chefs gaan geregeld eens horen bij patiënten wat ze graag zouden eten. We houden ook bij wat er op de plateaus terugkomt. Soms liggen er zelfs kaartjes op met een bedankingen en complimenten. Die gaan dan op het prikbord. Daar doen we het voor!"

Meest gelezen