Eigenaar Gabriel Zahr bij het gat dat de inbreker in de ruit maakte.
Radio 2

Inbreker dringt "in ware Mission impossible-stijl" garage binnen in Vilvoorde en steelt kluis en vervangwagen

Een inbreker is op een spectaculaire manier een KIA-garage in Vilvoorde binnengedrongen. In de nacht van woensdag op donderdag sneed hij een groot gat in de dikke ramen van de etalage van de showroom op de Luchthavenlaan. Daarna gebruikte hij een vervangwagen om de poort open te rammen en te ontsnappen.

"Dit lijkt op de stunts in de "Mission Impossible" films met Tom Cruise", vindt de directeur van het filiaal, Gabriel Zahr. "De man wist blijkbaar heel goed hoe je door het dikke glas heen moet snijden. Om de sensoren van het alarmsysteem te kunnen omzeilen, is hij daarna door het glas op zijn buik over de vloer gekropen." Daarna nam de inbreker de kluis met alle sleutels van de wagens in de showroom mee.

Autopoort geramd

Ook zijn tactiek om uit de garage te ontsnappen, laat weinig aan de verbeelding over, vertelt Zahr. "Om naar buiten te geraken heeft hij een vervangwagen genomen om de autopoort te rammen. Daarna nam hij een andere vervangwagen om ermee vandoor te rijden. Die auto heeft hij dus ook meegenomen." Intussen heeft een beveiligingsfirma extra sensoren geplaatst in de garage. "Bij de minste beweging zal er nu een alarm afgaan. Ik heb zelf gevraagd om zoveel extra sensoren te installeren. Ook al betekent dat dat het geregeld ook vals alarm zal zijn."

Google Streetview

Meest gelezen