Foto: gemeente Mol

Mollenaren mogen zelf de plaats van openbare fietspompen kiezen: "Willen zo meer fietsers de weg op"

De gemeente Mol vraagt aan al haar inwoners om te laten weten waar ze graag een publieke fietspomp willen. "We willen het leven van de fietser in Mol aangenamer maken. En we laten de bevolking zelf stemmen zodat de pompen zeker op de juiste plaats terechtkomen", vertelt schepen voor Mobiliteit Andreas Verbeke op Radio 2 Antwerpen.

Vorig jaar plaatste de gemeente openbare fietspompen op drie centrale plaatsen in Mol. Er kwam ook een herstelzuil, waarin materiaal zit om je fiets ter plaatse te repareren. Het initiatief bleek een groot succes bij de fietsers in Mol. Daarom heeft de gemeente beslist om nog meer fietspompen te plaatsen. "De bewoners mogen kiezen waar die pompen bijkomen", vertelt schepen voor Mobiliteit Andreas Verbeke. "Zo zijn we er zeker van dat ze op de juiste plaats komen."

Een lekke band plakken, de hoogte van je fietszadel aanpassen, een los schroefje bijdraaien: het kan allemaal

Schepen voor Mobiliteit Andreas Verbeke

De verkeersdienst maakt ruimte voor 11 extra fietspompen en herstelzuilen om verspreid over alle Molse gehuchten te plaatsen. "Een lekke band plakken, de hoogte van je fietszadel aanpassen, een los schroefje bijdraaien: het kan allemaal", vertelt de schepen. "We kregen de vraag van meerdere gehuchten om extra pompen te voorzien. En dat kunnen we alleen maar aanmoedigen, want we willen meer fietsers op de weg."

De gemeente vertrouwt zijn inwoners erop dat zij de ideale locaties weten zijn voor de nieuwe fietspompen. Stemmen kan nog tot woensdag 27 oktober. In 2022 zullen de nieuwe fietspompen en herstelzuilen geplaatst worden.

Meest gelezen