Recordaantal studenten schrijft zich in aan KU Leuven: "Opvallend veel buitenlandse studenten"

Voor het nieuwe academiejaar 2021-2022 hebben in totaal 60.592 studenten zich ingeschreven aan de KU Leuven. Nog nooit waren dat er zoveel. Er schrijven zich ook opvallend meer buitenlandse studenten in.

Rector Luc Sels is opgetogen over het feit dat steeds meer studenten voor de Leuvense universiteit kiezen. "We willen graag de eerste universiteit zijn waarvoor mensen kiezen als ze willen studeren en dat begint stilaan te lukken. Ook buitenlandse studenten denken duidelijk aan de KU Leuven als ze een internationaal avontuur willen aangaan", klinkt het.

Architectuur populair

Dat laatste ziet de universiteit ook duidelijk in de cijfers. Dit jaar kreeg de KU Leuven 16,76% meer inschrijvingen van buitenlandse studenten in vergelijking met het vorige academiejaar. Al is die forse stijging voor een deel te verklaren door de coronapandemie. Studierichtingen die het opvallend goed doen zijn architectuur en interieurarchitectuur, daar is 26 procent meer studenten ingeschreven dan vorig jaar. Ook de richtingen rechten, criminologie, politieke wetenschappen en kinesitherapie blijven erg populair.

Meest gelezen