Radio 2

Natuurgebied De Kevie krijgt extra troef met nieuwe avontuurlijke wandelbrug over de Jeker

De stad Tongeren en de provincie hebben het natuurgebied De Kevie opgefleurd met een nieuwe wandelbrug. De avontuurlijke wandelbrug over de Jeker zorgt ervoor dat de wandelaars niet meer langs de drukke Neremweg moeten stappen.

"Wij investeren al jaren in de natuurgebieden in Tongeren, en zeker aan de De Kevie geven we graag aandacht", steekt schepen van milieu Patrick Jans van wal. Steeds meer bezoekers vinden hun weg naar De Kevie en daardoor merkten ze de nood aan een veilige en begeleidende infrastructuur. "We willen de wandelaars en vooral de kinderen weg houden bij de drukke Neremweg. Door de belevingsbrug kunnen we de oversteek maken in het natuurgebied zelf en komen wandelaars niet meer met verkeer in contact."

Radio 2

Enerzijds is de brug gebouwd voor de veiligheid, maar anderzijds ook om de wandeling een avontuurlijk extraatje te geven. "We hebben heel wat natuurlijke belevingselementen toegevoegd: een hut, een wilgentunnel en allerlei beplanting. Zo kan het een ontmoetingsplek worden midden in de natuur." De stad Tongeren blijft inzetten op natuur en plant nog verschillende vernieuwingen en belevingspunten in hun natuurgebieden. "We proberen stapstenen aan te bieden zodat de Tongenaar meer in de natuur trekt", sluit Jans af. 

Meest gelezen