radio 2

Nieuwbouw met zorgwoningen voor senioren en mindervaliden in Pelt

In Pelt is de bouw gestart van een nieuw woonproject met daarin 46 zorgwoningen voor senioren en 16 voor mensen met een beperking. Het gebouw staat via een voetgangerstunnel in verbinding met het Mariaziekenhuis. 

Agter de Heuf, zo heet het nieuwe woonproject tussen het Mariaziekenhuis en het centrum van Overpelt. Een eerste fase is er al gerealiseerd, nu start fase 2. En dat gaat om de bouw van twee woonblokken met 46 zorgwoningen voor senioren en 16 woningen voor mensen met een beperking. 

In de zorgwoningen is veel aandacht besteed aan het comfort van mensen.  Projectmanager Bert Govaerts: "Zo zijn er bijvoorbeeld brede doorgangen, zowel in de woningen als de gemeenschappelijke ruimten en er zijn geen drempels van de woningen naar de terrassen."

Zorgvoorzieningen vlakbij

De nieuwe woonblokken liggen vlakbij het Mariaziekenhuis, en dat is voor de bewoners te bereiken via een voetgangerstunnel onder de ringweg. En op het gelijkvloers komt een soort van zorgboulevard met heel wat zorgdiensten, zoals bijvoorbeeld een kine- of tandartspraktijk. 

Meest gelezen