Radio 2

Vernieuwde Dokter Haubenlaan in Maasmechelen vooral interessant voor fietsers en wandelaars

Vanmiddag is in het centrum van Maasmechelen het eerste deel van de vernieuwde Dokter Haubenlaan geopend. Een derde van van de straat werd in een eerste fase vernieuwd en de focus lag daarbij op de zwakke weggebruiker. Er kwam een breder fiets- en wandelpad. Het tweede deel van de werken staat gepland voor 2023. 

Het centrum van Maasmechelen geeft sinds vandaag wat meer aandacht aan vergroening en aan de zwakker weggebruiker. "Vandaag is de opening van het eerste deel van de Dokter Haubenlaan", aldus schepen van Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit Stefan Thorez (Open VLD). "We willen in twee fases de weg teruggeven aan de zwakke weggebruiker. Deze eerste vernieuwing loopt tot aan het rusthuis en de tweede fase gaat het ander deel van de straat vergroenen en versmallen. Dat staat in 2023 op de planning."  

Fietssnelweg

Deze heraanleg van de Dokter Haubenlaan kadert in een groter project voor fietsers. "Het einde van deze straat vormt straks het begin van de fietsostrade in Maasmechelen. Die loopt nu van Genk tot Nederland en zal ook over de Jozef Smeetslaan gaan", vertelt Thorez fier. "In die straat wordt op termijn een rijvak opgeofferd voor de fietsers en wordt zo een eenrichtingsstraat."

Meest gelezen