Personeelstekort bij Ikea Hasselt: voorlopig enkel 's middags Zweedse balletjes verkrijgbaar

Het restaurant van Ikea is, sinds de heropening van de horeca, nog steeds 's avonds gesloten. In de late namiddag sluit het restaurant al, wegens een personeelstekort. Keukenpersoneel is tijdens de pandemie namelijk in de winkel zelf ingezet... en dat personeel wil niet meer terug.

"Het is maar een deel van het probleem", verduidelijkt Elke Lachaert van het filiaal in Hasselt. "Tijdens de pandemie was ons restaurant gesloten en hebben we het keukenpersoneel, na een korte opleiding, in de winkel ingezet. Een deel daarvan is in de winkel gebleven, een deel is teruggekeerd naar de keuken. We zijn dus nog op zoek naar een tiental nieuwe mensen voor in de keuken." 

Sommige medewerkers hebben ontdekt dat ze zich ook goed voelen in andere delen van de winkel

Heel wat keukenmedewerkers blijven dus liever hun nieuwe taak uitvoeren. "Het is zeker niet zo dat het niet leuk werken is in de keuken, maar sommige medewerkers hebben ontdekt dat ze zich ook goed voelen in andere delen van de winkel. Sommigen die nu wel in het restaurant werken, zouden eigenlijk ook liever opnieuw in de winkel staan. De verplichte horecasluiting heeft voor nieuwe uitdagingen gezorgd."

Ook in Ikea Zaventem kampen ze met hetzelfde fenomeen: keukenpersoneel dat niet meer terug wil naar de keuken. Volgens de website van Ikea zijn de restaurants in alle filialen behalve die in Hasselt wél tot 's avonds geopend.

Meest gelezen