Pexels

Politie Balen-Dessel-Mol bevraagt inwoners over veiligheid

4.200 inwoners van Balen, Dessel en Mol krijgen de komende weken een vragenlijst in de bus waarmee de politie wil weten wat er voor hen belangrijk is inzake veiligheid. De bevraging gaat over verschillende thema's, zoals het onveiligheidsgevoel, buurtproblemen of de manier waarop de politie optreedt.

De 4.200 inwoners werden willekeurig geselecteerd. De politie vindt het belangrijk om hun mening te kennen en daar het veiligheidsbeleid mee op af te stemmen. "We doen zo'n bevraging niet voor de eerste keer en we leren er veel uit, zegt Robert Lehaen van de politiezone Balen Dessel Mol.

"Je zou bijvoorbeeld kunnen denken dat burgers wakker liggen van grote drugsplantages in de buurt. Maar uit onze bevragingen blijkt bijvoorbeeld dat ze vooral inzitten met wat er in hun onmiddelijke omgeving gebeurt. Dat kan verkeersgerelateerd zijn, maar ook bijvoorbeeld hangjongeren. Daardoor zetten we meer in op problemen die te maken hebben met lokale overlast."

Wie een vragenlijst ontvangt kan die online invullen of via een vragenlijst op papier. De resultaten worden in het eerste semester van 2022 verwacht. 

Meest gelezen