Protest Lidl houdt aan: vandaag en dit weekend stakingen gepland in Limburg

Vandaag wordt er in sommige winkels van Lidl in Limburg nog gestaakt. De vakbonden roepen ook op om dit weekend nog verder te staken en de winkels gesloten te houden. Pas maandag gaat de directie samenzitten met de vakbonden op nationaal niveau en tot dan willen ze de winkels gesloten houden. 

De directie van Lidl heeft meermaals gevraagd geen actie te voeren tot de onderhandelingen, maar de vakbonden in Limburg houden vol en sluiten nog verschillende winkels vandaag. De Limburgse afdeling van vakbond BBTK roept ook op om andere winkels te sluiten in het hele land.  "Vandaag gaat er nog hinder zijn in de winkels", vertelt Mary-Anne Smeets van de socialistische vakbond BBTK. "Maar we roepen de werknemers vooral op om morgen, op zaterdag het werk neer te leggen. Wij willen daarmee een duidelijk signaal geven."

Voor ons blijven de acties doorgaan tot er een akkoord uit de bus komt

De directie heeft de sociale partners op nationaal niveau uitgenodigd om maandag rond te tafel te gaan zitten. "Maar voor ons blijven de acties doorgaan tot er een akkoord uit de bus komt", gaat Smeets verder. De vakbond reageert vastberaden nadat de directie de staking woensdag probeerde te breken door andere werknemers in te zetten om filialen open te houden. "De werknemer legt het werk neer door de zware werkdruk en heeft loonverlies, dan vinden we het heel ongepast dat de werkgever daar geen oor naar heeft."

Meest gelezen