Roompot opent gloednieuw vakantiepark in Hechtel-Eksel: “We verwachten veel volk de komende weken”

Deze namiddag zijn de eerste gasten aangekomen in het nieuwe Roompot Park Eksel. Het personeel was deze ochtend nog druk in de weer om de laatste details af te werken in de 121 vakantiehuisjes in het park.

“Roompot Park Eksel, met Evelien. Ja hoor, de receptie is geopend tot 6 uur vanavond”. Receptioniste Evelien krijgt nog vragen van gasten via de telefoon. “Ze vragen ook of er winkels in de buurt zijn.” Ze overloopt nog even de boekingen. “De meeste voorbereidingen zijn klaar. De laatste woningen die nog schoongemaakt moesten worden, zijn nu ook in orde. We zijn er klaar voor”, lacht Evelien. “Het is precies een eerste schooldag.” 

Evelien krijgt veel telefoontjes met praktische vragen

Greet is net klaar met het stofzuigen van een huisje. “Er zijn 121 woningen voor 4, 6 en 16 personen. In sommige huisjes kan je terecht met je hond, daar staat een pootje op een bord zodat de gasten weten dat ze daar welkom zijn. Er is ook een huisje speciaal aangepast aan mensen met een beperking”, vertelt Greet.

Greet poetst de laatste huisjes

Het hoofdgebouw moet nog gebouwd worden. Op dit moment ruimt een aannemer het puin op van de restanten van het vroegere cafetaria. Tot 2004 heeft op het terrein de camping Het Musschenhof gestaan. Die camping had een slechte reputatie en was op het einde helemaal verloederd. Er was ook een probleem van permanente bewoning, wat niet toegelaten is in een recreatiezone. 

Voor de gemeente Hechtel-Eksel is het nieuwe vakantiepark een goede zaak. Ze hoopt dat de toeristen ook hun weg zullen vinden naar de natuur en de winkels en horeca in de buurt. Hechtel-Eksel gaat ook een toeristententaks heffen, die zou de gemeente zo'n 50.000 euro per jaar opleveren. 

De vestiging in Eksel is de eerste van Roompot in Limburg. "Het is geen toeval dat er voor de provincie is gekozen", zegt Baptiste van Outryve van Roompot. “Er zijn heel wat vakantieparken in Limburg, maar dit is een fantastische locatie. Onze gasten willen vooral met de fiets komen rijden en de omgeving ontdekken. Ook het Bosland willen ze ontdekken en fietsen door de bomen. En kijk, het park is volzet voor volgende week”, vertelt Van Outryve. “Limburg is sowieso een aantrekkelijke locatie in België, naast de kust en de Ardennen is het een populaire bestemming. We staan te popelen om de gasten te kunnen ontvangen.”

Meest gelezen