School in Beringen dicht na coronabesmettingen: 160 leerlingen in quarantaine

In Beringen op de site van be-MINE sluit basisschool Straf! de deuren na enkele coronabesmettingen. Acht klassen met in totaal 160 leerlingen moeten in quarantaine. 

De school gaat tijdelijk dicht, maar zal wel noodopvang voorzien voor ouders die geen opvang hebben voor hun kinderen. Het is al de tweede keer dit schooljaar dat er coronabesmettingen opduiken in de school op be-MINE.

In het weekend zullen we bekijken of de school maandag weer open kan

Gisteren werden 45 medewerkers getest. "In het weekend zullen we samen met de preventiedienst en het covidteam bekijken of de school maandag weer open kan. Door intensief te testen hopen we snel weer operationeel te zijn", zegt coördinered directeur Carine Theunis.

Stijging coronacijfers

In Limburg stijgt het aantal besmettingen, net zoals in de rest van ons land. Maar het is wel zo dat, zelfs met dat stijgende aantal, de viruscirculatie in Limburg nog altijd bij de laagste in het land ligt. Het aantal covid-patiënten in de Limburgse ziekenhuizen schommelt al sinds eind augustus rond 25 patiënten.  

Meest gelezen