Radio 2

Studenten en ex-studenten van Gentse Topsportschool gehuldigd, Noor Vidts: "Veel te danken aan hen"

De Gentse Topsportschool heeft al zijn kampioenen in de bloemetjes gezet. Alle studenten en oud-studenten die afgelopen seizoen deelnamen aan de Olympische Spelen of een podiumplek behaalden op een EK of WK werden gehuldigd.

De Topsportschool in Gent heeft gisterenavond heel wat studenten en oud-studenten geëerd: alle sporters die in het seizoen 2020-2021 deelnamen aan de Olympische Spelen of een podiumplaats behaalden op een wereldkampioenschap of een Europees kampioenschap. Topsporters zoals Noor Vidts, Jutta Verkest, Michael Obasuyi en Bo Hollebosch waren aanwezig tijdens de huldiging. Andere bekende ex-studenten van de school zijn onder andere Nina Derwael, Tine De Caigny en Tessa Wullaert.

"Hall of Fame"

"De Topsportschool heeft mij geholpen om de atlete te zijn die ik vandaag ben, dus ik heb wel wat aan hen te danken. Een moment als dit is dan ook heel fijn", klinkt het bij zevenkampster Noor Vidts. Dat vindt ook acrogymster Bo Hollebosch. "Het is leuk om die aandacht te krijgen. Acrogym is geen Olympische sport, dus dan is het extra leuk."

De huldiging vond plaats op de campus van de topsportschool aan de Blaarmeersen. De school zal daar nu een "Hall of Fame" openen, om alumni te eren die aan de Olympische Spelen deelnamen of een podiumplaats haalden op een EK of WK. 

kasto80

Meest gelezen