Britney Spears blikt met vroege kerstboom vooruit op einde voogdijschap: "Maakt me blij, maar schrikt ook af" 

Zangeres Britney Spears (39) maakt zich via Instagram steeds vaker vrolijk over een mogelijk einde van 13 jaar voogdijschap. Op 12 november valt daarover de beslissing. La Spears is nu al in feeststemming, en heeft een gigantische kerstboom geïnstalleerd. De zangeres wil naar eigen zeggen "meer dan ooit van het leven genieten", al neemt ze in dezelfde Instagrampost ook het Amerikaanse rechtssysteem op de korrel.

Op 12 november beslist een rechter of Britney na 13 jaar weer door het leven kan zonder voogd. Nu haar vader Jamie Spears al definitief uit zijn functie als voogd is gezet, deelt de zangeres via Instagram allerlei vrolijke kiekjes - onder meer schaarsgeklede vakantiefoto's - die haar herwonnen vrijheid in de verf zetten. 

En ruim twee maanden voor Kerstmis heeft ze haar kerstboom al opgezet, een groot exemplaar met alles erop en eraan. "Waarom niet? Elke reden om meer plezier uit het leven te halen is een goede reden", schrijft de zangeres bij een foto van die kerstboom op Instagram.

Ik ben zo blij dat het einde van die voogdijschap in zicht komt, maar er zijn ook veel zaken die me afschrikken.

In een uitgebreide Instagrampost beschrijft de zangeres dat het vooruitzicht van een leven zonder voogd haar niet enkel enorm blij maakt, maar ook bang. "Ik wacht al zo lang om bevrijd te worden uit deze situatie, en nu heb ik zo veel schrik om fouten te maken. Omdat ik járen heb gehoord, dat er een einde aan die situatie zou komen, als ik zou slagen in bepaalde zaken. En dat is nooit gebeurd", aldus Britney. 

"Ik heb zo hard gewerkt, en nu het einde van het voogdijschap steeds dichterbij komt, maakt me dat blij, al zijn er ook veel zaken die me afschrikken. Ik heb echt schrik om iets verkeerds te doen." 

Sinds de rechtszaak over het voogdijschap aan de gang is, zijn er veel details over de gevolgen hiervan op Britney's leven aan het licht gekomen. De inrichting van haar huis, de schoolkeuze voor haar kinderen, of uitstapjes te maken met de wagen: het zijn maar enkele zaken waarover Britney haar voogd moest raadplegen, en niet zelfstandig mocht beslissen. Zo beschikte ze ook niet vrij over de sleutels van haar auto. Het opstellen en decoreren van een eigen kerstboom lijkt misschien iets kleins, maar het krijgt door het voogdijschap toch een symbolische waarde.

Om de absurditeit van die voogdijregels nog maar eens aan te klagen, deelt Britney ook een sneer uit naar het Amerikaanse rechtssysteem. "Ik heb helemaal niéts gedaan om behandeld te worden zoals ik de voorbije 13 jaar behandeld ben geweest! Ik walg van het systeem, ik wou dat ik in een ander land leefde", aldus de zangeres. 

La Spears waarschuwt ook nog haar familie, voor het eerste interview na afloop van het proces. Britney praat al jaren niet meer met de pers, en de relatie met haar familie is door de voogdijregeling ook zwaar onder druk gezet.

Meest gelezen