Videospeler inladen...

BEKIJK - Bewoners van Brugse Poort in Gent meppen coronastress van zich af met ludiek kussengevecht

In de Brugse Poort in Gent is een groot kussengevecht gehouden waarbij de deelnemers de frustraties van het voorbije coronajaar van zich af konden meppen. Een dertigtal bewoners uit de wijk kwam opdagen, aangevuld met een aantal leden van de plaatselijke boksclub. “Geen wedstrijd, maar het is gewoon voor het plezier om eens met een kussen op het hoofd van je buur of lief te slaan”, vertelt Kenny De Brabandere die alles van commentaar voorzag. 

BEKIJK - Buurtbewoners van de Brugse Poort die met kussens op mekaar meppen? Dat ziet er zo uit:

Videospeler inladen...

De Grote Kussensloop wilde komaf maken met de lockdownstress van de bewoners in de Brugse Poort. “Het is natuurlijk ludiek bedoeld”, zegt André van de boksclub Van Monck die het gevecht mee organiseerde. “We maken er een liefdevol gevecht van. Ik denk dat veel mensen zin hebben om eens met een kussen te slaan na die moeilijke periode. Maar het is ook een manier om de mensen uit de buurt te betrekken bij de workshops die we dit weekend organiseren met onze boksclub.”

Compagnie Amai, een Gentse gezelschap dat improvasitietheater speelt,  leidde het kussengevecht in goede banen. “Het is meer een demonstratie, echt voor de fun, en niet de bedoeling dat er hier iemand wint”, vertelt Kenny De Brabandere van Amai. “Mijn tip aan de deelnemers is: doe alsof je terug kind bent en vertrouw op je reflexen.” 

Een gevecht duurde telkens enkele minuten. “Ik ben blij dat ik de coronastress van mij heb kunnen afslaan”, zei een wijkbewoonster achteraf. Ze had zelf een kussen meegenomen. “Het is mijn hoofdkussen, maar als het scheurt of zo, is het niet zo erg, want ik heb er nog een aantal liggen. En na de kussensloop pik ik nog wat workshops mee van de boksclub. Dat kussengevecht is een goede opwarming”, lacht ze. 

kasto80

Meest gelezen