Vrouw van 65 zwaargewond na vechtpartij in appartement in Kortrijk

In de stationsbuurt in Kortrijk is een 65-jarige vrouw zwaargewond geraakt bij een vechtpartij in een appartement. Na de feiten zijn zes personen opgepakt, zo bevestigt de politie van de zone VLAS.  De dader blijkt een 30-jarige vrouw te zijn, van wie de broer in het appartementsgebouw woont, zo bevestigt het parket van Kortrijk.

De feiten speelden zich afgelopen nacht af in een appartement in de Minister Tacklaan aan de achterkant van het station van Kortrijk. Een vrouw van 65 raakte zwaargewond. Ze kreeg het aan de stok met haar jongere buurman, een twintiger. Hij had enkele mensen op bezoek, toen het uit de hand liep. De vrouw werd geslagen door het groepje, en vooral de zus van de buurman zou haar hard aangepakt hebben. Andere buren verwittigden de hulpdiensten. 

Zes verdachten werden opgepakt door de politie. Het parket van Kortrijk bevestigt dat een 30-jarige vrouw uit Ieper de zware slagen heeft toegebracht aan de overbuurvrouw van haar broer (25). Medebewoners hebben gezien hoe het conflict tussen beide vrouwen uit de hand is gelopen, en hoe de 30-jarige vrouw de 65-jarige vrouw heeft toegetakeld, met vuistslagen en schoppen. 

“De hulpdiensten hebben het slachtoffer aangetroffen in haar appartement”, klinkt het bij het Kortrijkse Parket. “Het was meteen duidelijk dat zij het slachtoffer was geworden van geweld. Ze werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis.” 

“Twee van de zes personen die werden gearresteerd, zijn uiteindelijk verhoord als getuige, vier als verdachte”, zegt het parket. “De 30-jarige zus van de 25-jarige bewoner wordt voorgeleid voor de onderzoeksrechter op verdenking van poging moord en diefstal. Dat laatste omdat er aanwijzingen zijn dat zij na de feiten ook de handtas van het slachtoffer heeft meegenomen.” 

De drie andere verdachten worden voorgeleid wegens schuldig verzuim. Dit zijn de 25-jarige broer van de vrouw, een vrouw van 21 uit Kortrijk en een 18-jarige jongeman uit Wevelgem. De toestand van de 65-jarige vrouw is nog steeds kritiek.

De politie moest ook nog tussenkomen in de uitgaansbuurt aan de voorkant van het station van Kortrijk. Daar werd iemand aangevallen met een gebroken glas. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar, meldt het parket van Kortrijk. Voor die feiten werd nog geen verdachte opgepakt. Er zijn wel camerabeelden beschikbaar, die onderzocht zullen worden, zo meldt het parket nog.

Meest gelezen