Marcel Krijgsman, All Rights Reserved

Straffe wending in Nederlandse moordzaak: nieuwe (Belgische) verdachte in beeld door man die in rechtbank naam roept 

In Nederland is er een opmerkelijke wending in een moordzaak van zes jaar geleden. Tijdens het hoger beroep is er een nieuwe (Belgische) verdachte in beeld gekomen, omdat iemand uit het publiek zijn naam schreeuwde.  

We keren terug naar september 2015. Een dertigjarige man wordt na een achtervolging doodgeschoten. Een medepassagier overleeft de aanslag wel. Waarom de twee mannen onder vuur genomen werden, is nooit echt duidelijk geworden, maar mogelijk had het te maken met een drugszaak. 

Vrij snel na de feiten worden drie mannen opgepakt voor de moord, nadat ze tegen een politie-informant hun aandeel bekend zouden hebben. Eén van hen ontkent echter in alle toonaarden dat hij iets te maken heeft met de liquidatie. Hij wijst naar iemand anders, maar een naam weigert hij te noemen uit angst voor de veiligheid van zijn familie. Uiteindelijk worden de drie mannen veroordeeld tot celstraffen van 30 jaar en levenslang. 

Een schreeuw uit het publiek

Ze gaan in beroep tegen hun veroordeling en die beroepszaak is vorige maand begonnen. Maar op het moment dat de aanklager opnieuw 30 jaar cel tegen de drie eist, schreeuwt iemand uit het publiek de naam van een andere man. De naam die de verdachte nooit wilde noemen.

De nieuwe verdachte zou een Belg zijn, die in ons land een strafblad heeft. Hij heeft ook een link met een van de andere verdachten. Volgens enkele Nederlandse media is hij nog niet opgepakt, maar officieel wil het gerecht geen commentaar geven. 

Het onderzoek naar de moord wordt nu opnieuw geopend. Volgende week gaat de rechtszaak verder en zal de rol van de nieuwe verdachte besproken worden, maar mogelijk heeft een van de veroordeelden dus onterecht 30 jaar cel gekregen.

Meest gelezen