Zeker drie doden bij aardbeving op Indonesisch eiland Bali

Op het Indonesische eiland Bali zijn bij een aardbeving minstens drie mensen om het leven gekomen, zeker zeven anderen raakten zwaargewond. De nationale geologische dienst heeft gewaarschuwd voor naschokken. Verschillende mensen zitten nog vast onder het puin, er wordt gevreesd dat het aantal slachtoffers kan oplopen.

Een aardbeving met een kracht van 4,8 op de schaal van Richter vond  plaats in het oosten van het Indonesische eiland Bali in de districten Karangasem en Bangli, omstreeks 4 uur in de ochtend.

In het district Karangasem viel 1 dode en raakten 7 mensen zwaargewond. Verschillende huizen en gebouwen stortten in of raakten zwaar beschadigd. Heel wat mensen zitten nog vast onder het puin. Reddingswerkers zijn in het district aan de slag.

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

In Bangli stierven twee mensen. De aardbeving veroorzaakte er een aardverschuiving, waardoor wegen geblokkeerd raakten. Zeker drie dorpen in het gebied zijn door de aardverschuivingen afgesloten. Reddingswerkers hebben het daardoor nog moeilijker om de getroffen plaatsen te bereiken. Gevreesd wordt dat het aantal dodelijke slachtoffers en gewonden kan oplopen.

Donderdag heropende het eiland zich voor volledig gevaccineerde reizigers uit 19 landen, nadat het aantal COVID-19 besmettingen was gedaald. De autoreiten willen het toerisme opnieuw stimuleren.

Indonesië wordt vaker getroffen door aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en tsunami’s omwille zijn ligging nabij vulkanen en breuklijnen. 

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen