2 West-Vlaamse scholen sluiten door corona-uitbraak

Basisschool "De Gulleboom" in Gullegem blijft zeker nog tot en met woensdag dicht na een corona-uitbraak in de school. Vorige week testten zo'n 40 kinderen positief.  Ook in Oekene gaat de school enkele dagen dicht door corona.

De kinderen van basisschool "De Gulleboom" in Gullegem moeten vanaf  vandaag thuis blijven door een uitbraak van corona.  Vorige week moesten een aantal klassen al in quarantaine nadat zo'n 40 leerlingen positief testten. Na overleg met het CLB en de gemeente Wevelgem is nu beslist om de school volledig te sluiten én iedereen te testen. Op die manier hoopt de school de uitbraak snel te kunnen stoppen. 

Door volledig te sluiten én iedereen te testen hopen we de uitbraak snel te kunnen stoppen

Schooldirecteur Reinald Baeyens

Vandaag krijgen alle leerlingen en het personeel de kans om zich te laten testen. Dat gebeurt in de sporthal van Gullegem. Klassen waar niemand besmet is, zouden donderdag weer kunnen starten. De school blijft dus zeker drie dagen dicht. Woensdag was er sowieso geen school door een pedagogische studiedag. 

De Gulleboom telt ongeveer 800 leerlingen en zo'n 80 personeelsleden. Ook het ondersteunend personeel krijgt de kans om zich te laten testen op corona.

Ook corona-uitbraak in basisschool in Oekene

Ook  basisschool De Ark in Oekene sluit vandaag en morgen de deuren door een  corona-uitbraak. Dinsdag komt er een testbus naar de school om iedereen te testen. 

Meest gelezen