aerishcoffee

Gentle Ultimate frisbee-ploeg uit Gent mist WK op een haar na

De Gentse frisbee-ploeg Gentle Ultimate heeft zich op het nippertje dan toch niet kunnen plaatsen voor het wereldkampioenschap voor clubteams in Ohio. (USA). Zaterdagmiddag verloor de ploeg de bekerfinale, tegen de Mooncatchers uit Brussel. “Alleen voor de winnaar van de finale was er een ticket weggelegd voor het WK”, zegt Eliot Guarini, woordvoerder van de Gentse club. “Jammer, maar de Mooncatchers waren nu eenmaal de betere ploeg.”

Omwille van de coronacrisis werd de bekercompetitie voor de Belgische frisbee-ploegen grondig verstoord. “Het is de reden waarom we het laatste deel van de competitie niet op de Blaarmeersen konden spelen, maar uitgeweken zijn naar de terreinen van de campus Schoonmeersen”, zegt Eliot Guarini van de Gentle Ultimate-ploeg. Nadat ze de halve finale overtuigend hadden gewonnen, volgde ’s middags de wedstrijd tegen de Mooncatchers, die nipt met 15-13 werd verloren. 

Groeiende populariteit

De frisbeesport is de laatste jaren aan een opmars bezig. “Niet alleen in ons land, maar ook mondiaal. En in Gent zien we dat ook. Gentle Ultimate telt ondertussen 180 jeugdspelers en 150 volwassenen. Zo’n 15 jaar geleden werd de club opgericht en we zijn nu één van de meest toonaangevende clubs van het land. De laatste jaren halen de Mooncatchers de bovenhand, maar het verschil is niet zo groot."

Ontgoocheling

Op het Europees Kampioenschap haalde Gentle Ultimate de bronzen medaille. “De verwachtingen voor de Belgische Beker waren dus zeer hoog.  Want die bronzen medaille was het beste Belgische resultaat ooit op Europees niveau. Maar we zitten niet in de put, we focussen ons nu op de Belgische indoorcompetitie die binnenkort van start zal gaan.” 

Meest gelezen