Politie onderschept dronken spookrijder op Noorderlaan

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een dronken spookrijder op de Noorderlaan in Merksem onderschept. De man was zich volgens de politie van geen kwaad bewust. Hij had ruim drie keer zoveel alcohol in zijn bloed als toegelaten. De spookrijder liep tegen de lamp tijdens een controleactie bij vijf horecazaken, waarover de laatste tijd veel klachten binnenliepen. Twee zaken moeten tijdelijk dichtblijven, omdat er problemen zijn met de uitbatingsvergunning. 

Het wijkteam van Merksem, de mobiele eenheid, het lokale en federale hondenteam, het verkeersondersteuningsteam, het plaatselijke wijkondersteuningsteam en de economische inspectie hebben zaterdagavond en -nacht vijf horecazaken gecontroleerd waarover de politie de laatste tijd klachten kreeg. Zo werd er onder meer gecontroleerd of hun bewakingscamera's volgens de regels geïnstalleerd waren, of iedereen er legaal aan het werk was en of alle vergunningen in orde waren.

Illegale gokmachines en pokertafel

Bij twee zaken was de uitbatingsvergunning niet in orde en die zijn nu tijdelijk gesloten. Daarnaast heeft de politie illegale gokmachines en een pokertafel aangetroffen. Er werden ook twee personen betrapt die illegaal in het land verblijven. Een iemand had een verboden wapen op zak. En er werd ook een vermoedelijke dealer opgepakt.

1,77 promille

Het verkeersondersteuningsteam betrapte één bestuurder die zijn gsm gebruikte terwijl hij aan het rijden was en acht foutparkeerders. Daarnaast onderschepten ze ook een dronken bestuurder die aan het spookrijden was op de Noorderlaan. Hij bleek dat niet eens te beseffen, volgens de politie. Een ademtest maakte duidelijk dat hij 1,77 promille alcohol in het bloed had. Zijn rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken. 

Meest gelezen