SCIENCE PHOTO LIBRARY

Steeds minder websites met domeinnaam .vlaanderen

Er zijn steeds minder websites met de domeinnaam ".vlaanderen". Dit jaar werden al meer registraties van Vlaamse domeinnamen verwijderd of niet verlengd dan er nieuwe werden aangevraagd. De teller staat nu op 6.491 websites die eindigen op ".vlaanderen".

"Voor de Vlaamse identiteit hebben we geen domeinnaam nodig. Het is vooral belangrijk dat burgers ook online gemakkelijk hun weg vinden naar onze Vlaamse overheidsdiensten", zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V), die de cijfers opvroeg bij minister-president Jan Jambon (N-VA).

Op dit ogenblik zijn er 6.491 websites die de extensie ".vlaanderen" gebruiken. Ruim duizend zijn daarvan in gebruik door de overheid zelf. In 2021 werden al 428 Vlaamse domeinnamen verwijderd of niet verlengd. Daartegenover werden er slechts 337 nieuwe aangevraagd.

Toch ziet Warnez geen probleem en zelfs andere mogelijkheden om de Vlaamse identiteit te benadrukken. "We hebben ruim 500 Vlaamse overheidswebsites met verschillende adressen. We moeten nu vooral inzetten op herkenbare websitenamen. Via de website www.vlaanderen.be moet iedereen de juiste dienst vinden."

Meest gelezen