ImageGlobe

Opvallend veel vraag naar coronatests bij apotheken in Brussel: "Sommigen willen zelfs 's nachts nog een test" 

Verschillende apothekers in Brussel hebben gemerkt dat de vraag naar coronatests dit weekend opvallend is gestegen. Sinds vrijdag heb je in Brussel een Covid Safe Ticket nodig, onder meer om op café en restaurant te gaan. En dus willen meer mensen zich laten testen. Sommige Brusselse apothekers worden zelfs 's nachts nog opgebeld voor een sneltest.

"Ik heb het voorbije weekend meer dan 100 mensen over de vloer gekregen voor een coronatest", vertelt een apotheker van wacht uit Brussel-centrum. "Allemaal wilden ze een sneltest om een Covid Safe Ticket te kunnen krijgen."

Dat Covid Safe Ticket heb je sinds vrijdag 15 oktober nodig om op café en op restaurant te gaan (niet op de terrassen), om een sport- of fitnesscentrum te bezoeken en om naar de film of theater te gaan. Bij grote evenementen en in discotheken was het Covid Safe Ticket al langer verplicht. En dus willen meer mensen zo'n toegangsbewijs.

“Tussen middernacht en één uur heb ik 15 mensen getest, zegt een apotheker uit Brussel in “Het journaal”:

Videospeler inladen...

Daarvoor moet je ofwel volledig gevaccineerd zijn, onlangs hersteld zijn van een coronabesmetting of recent een negatieve test hebben afgelegd. Die test mag maar 72 uur oud zijn voor een PCR-test of 48 uur voor een sneltest. 

Verschillende apothekers in Brussel merken dat de vraag naar sneltests de voorbije dagen is gestegen. "Er zijn nog al drukke weekends geweest, zeker wanneer er een groot evenement in de buurt is, maar dit weekend was er toch opvallend meer vraag naar sneltests", zegt een apotheker uit Vorst. 

Soms nog telefoon om drie uur 's nachts voor een sneltest, we zijn geen nachtwinkel
Apotheker uit Brussel-Centrum

"Sommige mensen bellen zelfs midden in de nacht", zegt een andere apotheker die dit weekend wachtdienst had. "Er zijn er die om drie uur 's nachts nog bellen voor een sneltest. Dit weekend heb ik na 22 uur nog een twintigtal telefoons gekregen, maar we zijn geen nachtwinkel. De wachtdienst is enkel bedoeld voor mensen die dringend medicatie nodig hebben en daar hoort een coronatest niet bij."

Andere Brusselse apothekers zeggen dan weer dat ze de voorbije dagen geen opvallende stijging hebben gezien, en dat het grootste deel van de sneltesten nog altijd verkocht wordt aan mensen die een risicocontact hebben gehad.

Meest gelezen