Nicolas Maeterlinck

75 procent van de volwassenen in de Europese Unie volledig gevaccineerd tegen COVID-19

Meer dan 75 procent van de volwassenen in de Europese Unie is volledig gevaccineerd. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen meegedeeld op een persconferentie. Daarnaast heeft de EU tot nu toe al meer dan 1 miljard vaccins geëxporteerd naar meer dan 150 landen.

Commissievoorzitter Von der Leyen gaf vanmorgen een stand van zaken over de strijd tegen de coronapandemie. In de EU zelf is inmiddels meer dan 75 procent van de volwassen bevolking volledig gevaccineerd.

Tot nu toe heeft Europa ook al meer dan een miljard coronavaccins geëxporteerd naar meer dan 150 landen. Zo'n 87 miljoen vaccins daarvan waren bestemd voor het COVAX-programma voor de armere landen. "De Europese Unie is duidelijk de grootste uitvoerder van coronavaccins", zegt Von der Leyen. "We zijn blijven exporteren, zelfs als er in de EU zelf een schaarste aan vaccins was." 

Samen met de Verenigde Staten wil de EU tegen volgend jaar wereldwijd een vaccinatiegraad van 70 procent bereiken. 

Meest gelezen