Wim houdt de karper vast die het Team The Holy Scales wist te vangen.

Benelux Kampioenschap karpervissen van start gegaan in Beringen

Aan de Paalse Plas in Paal bij Beringen wordt sinds zaterdag gehengeld naar karpers op het Benelux Kampioenschap karpervissen. 17 teams vissen er een hele week tot 23 oktober non-stop op karpers. 

De Benelux Carp Qualifier is de officiële preselectiewedstrijd voor het Wereldkampioenschap Karpervissen. Deelnemers winnen niet alleen een ticketje voor de wereldbeker, maar ook een prijzenpot van meer dan 30.000 euro. De winnaars van vorig jaar, Jonas Adriaensen en Wim Konings van het team The Holy Scales, hebben er ook dit jaar een goed gevoel bij.

"Vorig jaar hebben wij ook gewonnen, toevallig vanop deze stek. We hebben gewoon heel veel geluk gehad dat we dezelfde nummer hebben getrokken", vertellen de twee mannen. "Hier zit veel vis in. Er is hier een gat in het water waar de vis in de winter naartoe trekt. We zitten op dit moment aan drie vissen, ik denk niet dat er al een team is dat drie vissen gevangen heeft tot nu toe, dus op zich gaat het heel goed."

Terug naar de natuur

Bij karpervissen gaat het voor Jonas en Wim om veel meer dan alleen dat: "Het is een rust, maar ook een competitie. En normaal gezien is voor ons karpervissen pure rust. De natuur opzoeken en weg van alle elektronica. Maar nu met de wedstrijd maakt het geheel het extra interessant."

Meest gelezen