Cafébaas in Brussel neergestoken door klant die weigerde Covid Safe Ticket te laten zien

In het centrum van Brussel is afgelopen zaterdag een café-uitbater neergestoken door een klant, die weigerde een Covid Safe Ticket te tonen. Dat schrijft Bruzz en bevestigt het parket  van Brussel. Het slachtoffer kon na verzorging het ziekenhuis verlaten. De vermoedelijke dader is opgepakt. Horeca Brussel reageert geschokt maar zegt dat afgelopen weekend net heel soepel verliep.

Afgelopen weekend was het eerste weekend waar je in de Brusselse horeca je Covid Safe Ticket moest laten zien. En in het centrum van de stad liep het mis. "Zaterdag kwam het in een café aan de Visverkopersstraat tot een woordenwisseling tussen een cafébaas en een klant, die zijn Covid Safe Ticket niet wilde tonen", aldus Sarah Durant van het parket van Brussel. 

"Het is onaanvaardbaar en extreem, dit kan gewoon niet", zegt Marc van Muylders van Horeca Brussel in "Het journaal":

Videospeler inladen...

De meesten maken er geen probleem van en tonen het Covid Safe Ticket spontaan

Marc Van Muylders, van Horeca Brussel

"Dat ticket is sinds 15 oktober verplicht in het Brussels Gewest, onder andere in de horeca. Daarbij heeft de klant een mes bovengehaald en de uitbater neergestoken. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde niet in levensgevaar. Hij mocht na verzorging naar huis."

"De politie kon de verdachte arresteren", gaat Durant verder.  "Hij werd voorgeleid bij het parket en kreeg een rechtstreekse dagvaarding. Hij zal op 29 oktober moeten verschijnen voor de Franstalige correctionele rechtbank, waar hij zich zal moeten verantwoorden voor slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg en verboden wapendracht.”

"Alleenstaand geval"

Marc Van Muylders, van Horeca Brussel, reageert geschokt. Hij merkt dat meer en meer klanten in horecazaken agressief uit de hoek komen, al blijft het een bijzonder kleine groep. Het afgelopen weekend (het eerst waar een Covid Safe Ticket verplicht was in de Brusselse horeca) liep volgens Van Muylders net erg vlot. 

"De meeste mensen maken er geen probleem van, en tonen spontaan het ticket. We betreuren dan ook dit geval van agressie tegen een cafébaas die allleen maar de wet toepast", zegt hij in "De wereld vandaag" op Radio 1.

"De cafébaas past alleen maar de wet toe", aldus Van Muylders van Horeca Brussel in "De wereld vandaag" op Radio 1:

"Er zijn sommigen die zich voor wat voor reden dan ook niet willen laten vaccineren, en ook het testen niet willen betalen", aldus Van Muylders. "Die zullen zich toch moeten aanpassen want het Covid Safe Ticket biedt net een voordeel: het zorgt ervoor dat je rustig iets kan gaan eten of drinken want je weet dat iedereen in de zaak "safe" is", onderstreept hij nog. 

Meest gelezen