2017 Invision

Canadese superster The Weeknd verplaatst wereldtournee, concerten in Sportpaleis geannuleerd

The Weeknd zal in september 2022 niet optreden in het Antwerpse Sportpaleis. Zijn twee Belgische concerten zijn geannuleerd, zo meldt Tele Ticket Service. De Canadese superster herplant zijn volledige "After hours"-tournee, zo maakt hij bekend via Twitter. Hij wil uitwijken naar grote stadions, om voor een groter publiek te kunnen spelen. Of The Weeknd toch ook een Belgische show speelt, op een ander moment en op een andere locatie, is nog niet duidelijk.

Door de coronacrisis werd de tournee van The Weeknd meermaals verplaatst. Maar ook in september 2022 gaan zijn twee concerten in het Sportpaleis niet door. Wie al een ticket had, krijgt zijn geld terug, verzekert The Weeknd op Twitter.

In hetzelfde Twitterbericht laat The Weeknd weten dat zijn wereldtournee niet wordt geannuleerd, maar wel wordt herpland. "Door de beperkingen van de concertzalen, en de vraag naar meer shows, wil ik het graag groter en specialer aanpakken, en daarvoor wijk ik uit naar arena's", zo klinkt het. Wie al tickets had gekocht voor één van zijn geplande optredens, krijgt trouwens voorrang wanneer de nieuwe shows in verkoop gaan, verzekert The Weeknd zijn fans.

De Canadese popster begint aan zijn "After hours in dawn"-tournee vanaf de zomer van 2022. Hij trekt letterlijk de hele wereld rond, want er staan concerten gepland in alle werelddelen. De nieuwe concertdata en locaties worden later bekendgemaakt. Al vermeldt The Weeknd op Twitter dus wel expliciet dat het om grote stadions zal gaan.

Of The Weeknd in 2022 ook een concert in België zal geven, is nog niet bekend. Als hij wil uitwijken naar een grotere locatie, dan heeft hij in principe niet zo veel opties. Het Koning Boudewijnstadion, of het festivalpark in Werchter zijn in theorie mogelijkheden. 

De zomer van 2022 wordt hoe dan ook een goedgevulde concertzomer. Heel wat buitenlandse artiesten hebben hun komst naar ons land al bevestigd. Zo treedt Rammstein op in Oostende, komt Billie Eilish naar het Sportpaleis en zowel Ed Sheeren als Coldplay treden twee keer op in het Koning Boudewijnstadion. En ook onze Stromae is terug van weggeweest, en speelt al zeker op Werchter Boutique en Les Ardentes.

Wie is The Weeknd?

Achter de artiestennaam schuilt Abel Makkonen Tesfaye (31): enig kind van twee Ethiopische immigranten en geboren in Toronto, Canada. The Weeknd is zowel singer-songwriter als producer, en heeft een opvallend stemgeluid, met een indrukwekkend bereik in de hoogte. 

De muziek van The Weeknd drijft op popdeuntjes met R&B-invloeden. Zijn eerste nummers gooit hij in 2010 op YouTube, in 2012 tekent hij zijn eerste platencontract en vanaf dan gaat het snel. Op zijn 31e heeft hij al vier platen en een "best of" uitgebracht, met de veelzeggende titel "The highlights".

Zijn laatste album "After hours" (2020) is een verpletterend succes. Catchy synthesizers spelen daarop de hoofdrol, en niet toevallig wordt het nummer "Blinding Lights" een gigantische hit. Andere nummers waarvan u The Weeknd kan kennen: "Starboy", "Can't feel my face", "Earned it", "The hills" en "Heartless". 

Intussen staan er al drie Grammy Awards en twee MTV Video Music Awards op z'n schouw te blinken. Time Magazine heeft hem in 2020 uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke personen. En begin 2021 had hij de eer om de prestigieuze halftime show te verzorgen tijdens de veelbekeken Super Bowl.

Verder is er over The Weeknd relatief weinig geweten, want hij praat weinig of niet met de pers. Zijn muzikale voorbeelden zijn Michael Jackson en Prince. De laatste tijd wordt hij vaak gespot in het gezelschap van actrice Angelina Jolie.

Meest gelezen