Videospeler inladen...

Wereldberoemde psychotherapeute Esther Perel: "Iedereen heeft vijf basisbehoeftes op het werk" 

De wereldberoemde Amerikaanse psychotherapeute, Esther Perel, heeft een lezing gegeven in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Esther Perel heeft al 40 jaar haar eigen visie op relaties, ontrouw en romantiek. Ze is voor velen een inspiratie. "Laat" kon Perel net voor haar lezing interviewen.

Esther Perel is voor velen bekend door haar TED-talks, boeken, podcasts of video's op YouTube. De Amerikaanse therapeute met Antwerpse roots bereikt miljoenen mensen met haar lezingen over relaties, hoewel ze zichzelf niet een relatie-expert durft te noemen: "Niemand is een expert vandaag, omdat er zo veel onzekerheden en overlappingen zijn."

We spraken met een aantal mensen net voor de lezing, bekijk hieronder de interviews en lees voort onder het fragment:

Videospeler inladen...

Werkrelaties na corona

Perel merkt een verandering in relaties tussen collega's na corona. "Het eerste dat er gebeurde met corona is dat we niet meer het huis naar het werk brachten, maar het werk naar huis." Er zijn volgens haar geen spontane conversaties meer op de werkvloer. "Al onze rollen zijn samengekomen, terwijl wij normaal gezien grenzen nodig hebben. Je neemt bijvoorbeeld een andere rol aan als je gaat sporten dan als je op restaurant gaat. Dat is hetzelfde voor als je naar je werk gaat. Maar die rollen zijn vager geworden."

"Ik wil een goede job, veiligheid, betekenis, ontwikkeling en ergens bij horen." Dat zijn volgens Perel de vijf noden die iedereen wil op het werk. "Iedereen zegt: het is praktisch en ik ben even efficiënt als thuis, maar efficiëntie hoort niet bij de vijf basisnoden die men nodig heeft."

Bekijk hieronder het volledige interview met psychotherapeute Esther Perel:

Videospeler inladen...

Meest gelezen