Gemeente Herne kampt met tekort aan zalen voor verenigingsleven

Na de verplichte sluiting door de coronacrisis zijn veel cafés en feestzalen in Herne niet meer opengegaan en dat is een probleem voor verenigingen die nu opnieuw evenementen willen organiseren. "Jammer dat verenigingen moeten uitwijken naar andere gemeenten", vindt burgemeester Kris Poelaert (CD&V).

"Nu het sociale leven weer heropleeft, worden we geconfronteerd met het feit dat een aantal zalen ofwel niet meer bestaat, ofwel binnenkort definitief de deuren sluit", vertelt burgemeester Poelaert aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Onze verenigingen blijven in de kou staan."

Zo is de in de streek bekende feestzaal en café De Kring na de verplichte sluiting door corona niet meer opengegaan. "De uitbater is op zoek naar een  overnemer en de zaak blijft dus voorlopig gesloten", legt Poelaert uit. "Ook feestzaal De Liberale Harmonie is al een tijdje gesloten en ook restaurant en feestzaal De Egelantier heeft net aangekondigd dat ze gaan sluiten."

Ook het aantal cafés in Herne daalt zienderogen. "De toekomst van de horeca in Herne lijkt niet zo rooskleurig", aldus Poelaert. "Maar het verenigingsleven in Herne is groot en het is jammer dat die verenigingen nu moeten uitwijken naar deelgemeenten of naburige gemeenten."

Meest gelezen