AP2009

Radioprogramma "King of Pop" op Studio Brussel op de radar in de VS: advocaten Michael Jackson eisen naamsverandering

Het radioprogramma "King of Pop" op Studio Brussel, gepresenteerd door Stijn Van de Voorde, moet van naam veranderen. Dat melden advocaten van de erfgenamen van Michael Jackson in een brief aan de VRT. Ze waarschuwen dat de naam niet zomaar gebruikt mag worden, aangezien "King of pop" ook de bijnaam van Michael Jackson is.

Presentator Stijn Van de Voorde presenteert "King of Pop" al drie seizoenen lang op Studio Brussel. Hierin strijden elke zondagochtend zowel bekende als onbekende mensen voor de titel, door een reeks muzikale vragen te beantwoorden.

Het radioprogramma heeft nu de aandacht getrokken aan de andere kant van de oceaan. Het bedrijf dat de nalatenschap van Michael Jackson beheert, stuurde een officiële brief naar de VRT, ondertekend door verschillende advocaten. De brief stelt dat de naam "King of Pop" niet zomaar gebruikt mag worden. "De advocaten moeten toezien op de naam "Michael Jackson", en blijkbaar is de naam "King of Pop" ook van hen", vertelt presentator Stijn Van de Voorde in de ochtendshow op Studio Brussel. 

Ik vind het wat overdreven, het is toch maar een bijnaam

Stijn Van de Voorde

Volgens Het Nieuwsblad staat de naam "King of Pop" geregistreerd bij Triumph International Inc, een bedrijf uit Californië. Het bedrijf beheert de merchandising van Michael Jacksons erfgenamen, zijn moeder Katherine en drie kinderen. De CEO van Triumph International Inc is John Branca, de advocaat van Michael Jackson. Hij werd door de zanger aangeduid als uitvoerder van zijn testament. 

"Ze hebben vanuit Los Angeles ontdekt dat er een programma bestaat dat "King of Pop" heet en ze twijfelen of we die naam wel mogen gebruiken", vertelt Stijn Van de Voorde. "Daarom hebben ze het signaal gegeven om het er op een juridische manier met ons over te hebben."

Niet bezorgd

Van de Voorde laat op Studio Brussel ook weten dat hij niet bezorgd is. "Ik vind het vrij overdreven, want je kan uiteraard ook andere mensen als "the king of pop" zien. Ik wil wel gewoon correct zijn en grote popfenomenen, zoals Michael Jackson, geen oneer aan doen", gaat hij verder. "Toch denk ik, het is toch maar gewoon een bijnaam?"

De juridische dienst van de openbare omroep is nu bezig met de kwestie.  Voorlopig is er volgens Stijn Van de Voorde volgende week zondag gewoon nog een king (of queen) of pop.

Meest gelezen