Foto: Pexels

KV Mechelen vraagt supporters met gehoorschade om zich te melden na luide voetzoeker tijdens match tegen Beerschot

Een luide knal schrikte de wedstrijd van KV Mechelen tegen Beerschot op. Verschillende supporters lieten intussen weten dat ze gehoorschade hebben opgelopen. De club veroordeelt het afsteken van voetzoekers en roept mensen die gehoorschade hebben op om een klacht in te dienen bij de politie.  

Tijdens de wedstrijd tussen KV Mechelen en Beerschot werd omstreeks minuut 35 een voetzoeker tot ontploffing gebracht in het bezoekersvak, waar de KV-fans stonden. Volgens KV Mechelen hebben al verschillende supporters gemeld dat ze daar gehoorschade aan hebben overgehouden. “Dit gedrag is ongepast. KV Mechelen is een familieclub en trots op zijn divers publiek, zowel jongeren, kinderen als vrouwen komen massaal naar wedstrijden kijken. Het tot ontploffing brengen van zo’n luide voetzoeker getuigt van weinig respect voor de medesupporters. De veiligheidsdiensten deden al het nodige werk, ook de club zal de dader hiervoor streng straffen", klinkt het in een persbericht. Ook het Malinwa Supportersorgaan veroordeelt het gedrag streng. 

Het tot ontploffing brengen van zo'n luide voetzoeker getuigt van weinig respect, de club zal de dader streng straffen

KV Mechelen

KV Mechelen roept alle supporters die een klacht willen indienen op om dat te doen bij de lokale politie van Mechelen-Willebroek in de Fr. De Merodestraat in Mechelen, niet in de politiezone van de eigen woonplaats. Op die manier kan de politie de klachten bundelen. De politie vraagt wel om eerst langs te gaan bij de huisarts, voor een medisch attest van de gehoorschade. Het onderzoek naar de verdachte loopt nog. 

Meest gelezen