Leerling-kappers knippen haren van slachtoffers wateroverlast in Goffontaine

Enkele leerlingen van het technisch atheneum in Halle die voor kapper studeren, zijn vandaag naar Goffontaine in de Ardennen getrokken. Ze hebben er de haren geknipt van de slachtoffers van de wateroverlast. “De leerlingen doen hun best, en de mensen zijn heel tevreden”, zegt initiatiefnemer Marc De Kegel. 

Het was kapper Marc De Kegel die het initiatief nam om met de leerling-kappers naar het zwaar getroffen Goffontaine te trekken. Ze hebben een  legertent opgezet en daarin een kapsalon ingericht. “Er zijn nu tien leerlingen tegelijk bezig”, zegt Marc. “Ik denk dat we uiteindelijk vandaag 50 tot 60 mensen zullen knippen. De inwoners hebben de weg naar hier duidelijk gevonden. Het is ook een sociale activiteit, ze kunnen eens praten en hun hart ook eens luchten. Alles is ook gratis, de haarproducten kregen we van sponsors. We doen ook manicure en handmassage.”

“We knippen, kleuren, brushen, we doen zowat alles”, zegt leerlinge Bara. “Het is wel wat aanpassen. Wassen doen we niet met een kraan, maar met emmers. Er zijn ook geen spiegels. Maar het is leuk om verschillende mensen te zien. De taal is niet evident, maar we kunnen uitbeelden. De mensen zijn blij en wij vinden het ook fijn dat we dit kunnen doen.” 

Beluister hieronder de reportage met de leerling-kappers in Goffontaine. 

Meest gelezen