Minister Peeters op bezoek in melkveebedrijf: “Ze moet weten wat de impact is van regeringsbeslissingen"

Vlaams minister Lydia Peeters (Open VLD) was vandaag te gast in Houthalen-Helchteren waar ze kwam kijken hoe een melkveebedrijf wordt gerund. Voor de landbouwers is het belangrijk om te laten zien welke impact regeringsbeslissingen hebben op de boerderijen. 

In het bedrijf in Houthalen-Helchteren staan 150 melkkoeien. De minister van Mobiliteit en Openbare Werken kon zelf meemaken hoe de dieren gemolken worden en hoe de melk bij een zuivelfabrikant geraakt. “We hebben een fietstocht gemaakt door het gebied”, vertelt Sonja De Becker van de Boerenbond. “We willen tonen wat de impact is van een aantal regelgevingen. Het is belangrijk om te tonen waar het over gaat.” Deze boerderij staat in een belangrijk watergebied, waardoor het speciale beheersovereenkomsten langs waterlopen heeft.

Stikstof

“Als je ziet wat de beperkingen zijn in verband met stikstof en de natuurontwikkeling, dan is dat heel sprekend”, voegt de voorzitter van de Boerenbond er nog aan toe. “Ik hoop dat ze vooral onthoudt wat de impact is van mogelijke beslissingen is die er door de ministers in Brussel worden genomen.”

Meest gelezen