De foto toont een eerste, gelijkaardige muurschildering in Brussel

Muurschildering eist duidelijkheid over investeringen van banken

Een kunstenaarsduo is in Leuven begonnen met de creatie van een bijzondere muurschildering. Ze doen dat in opdracht van de Triodos Bank. De muurschildering moet de mensen ertoe aanzetten om duidelijkheid te eisen over de investeringen van hun bank in fossiele brandstoffen.

Sinds maandagmiddag werkt het kunstenaarsduo Suarez Murals aan een muurschildering op een blinde muur aan de Brusselsestraat in Leuven. Het gaat om een afbeelding van oliewinning en petrochemie. Ze moet de mensen ertoe aanzetten om hun bank kritische vragen te stellen over de investeringen die ze met hun geld in fossiele brandstoffen doen. 

Volgens Lieve Schreurs van Triodos Bank wordt er nog steeds veel geld geïnvesteerd in fossiele energie. "Het gaat om zowat 700 miljard euro per jaar. Maar om de klimaatverandering tegen te gaan moet dat soort van investeringen net verdwijnen. Door hierover vragen te stellen aan je bank, ga je ze op andere gedachten brengen", stelt Schreurs.

Milieuvriendelijke verf

"We handelen consequent en daarom gebruiken we ook milieuvriendelijke verf voor deze campagne. Via fotokatalyse verbetert ze de luchtkwaliteit. Onder invloed van zonlicht, breekt de verf vervuilende stoffen uit de lucht af en zet ze die om in schadeloze nitraten", aldus Schreurs. De muurschildering moet tegen het einde van de week klaar zijn. 

Meest gelezen