Overvallers van scoutskamp in Temse veroordeeld tot 30 en 40 maanden cel

Twee jongemannen van 19 en 20 jaar zijn veroordeeld tot 30 en 40 maanden cel voor de gewapende overval op een scoutskamp in Temse, afgelopen zomer. De helft van de straf is voorwaardelijk. Eén dader moet zich ook laten opnemen voor zijn drugsverslaving, de andere moet een psychiatrische behandeling volgen.

Op 7 juli drongen twee gewapende overvallers om 5 uur 's nachts een kampgebouw van scouts Zwevegem in het Oost-Vlaamse Steendorp bij Temse binnen.  Ze bedreigden een leider die op dat moment wakker was, en gingen aan de haal met gsm's, kredietkaarten en portefeuilles.

Bekijk hier het verslag uit "Het journaal":

Videospeler inladen...

Niemand raakte gewond. Maar omdat de leidingsploeg zo onder de indruk was van de feiten, werd het scoutskamp vroegtijdig stopgezet. "De leiding is in shock over wat er gebeurd is. Het zijn jonge mensen die zich heel verantwoordelijk voelen voor de leden. Het is de eerste keer dat een kamp zo overvallen wordt, de leiding is daar niet op voorbereid, en hoeft daar ook niet op voorbereid te zijn," reageerde Jan Van Reusel van Scouts & Gidsen Vlaanderen toen. 

Eén dag later kon de politie twee jongemannen van 19 en 20 oppakken. Op dat moment had een van hen ook een andere overval gepleegd op een man in Belsele. Het slachtoffer stond op de oprit van zijn huis. De overvaller eiste zijn portefeuille waarna het tot een schermutseling kwam. Daarbij liep het slachtoffer een steekwonde op en werd hij naar het ziekenhuis gebracht.

Tot 40 maanden cel

Door die laatste feiten werd de jongeman van 20 dan ook zwaarder gestraft dan zijn kompaan: hij krijgt tot 40 maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Hij moet zich ook laten opnemen voor zijn drugsverslaving. De man van 19 krijgt 30 maanden cel, waarvan de helft onder voorwaarden. Hij moet een psychiatrische behandeling volgen. 

Meest gelezen