Foto: Radio 2

School in Willebroek sluit na corona-uitbraak: "Noodgedwongen afstandsonderwijs door tekort aan leerkrachten"

Drie vestigingen van basisschool Sint-Joris Blaasveld in Willebroek blijven deze week gesloten na verschillende uitbraken van het coronavirus. Vier klassen moeten in quarantaine. De leerlingen van de basisschool krijgen deze week les via afstandsonderwijs omdat er te weinig leerkrachten zijn om normaal les te geven. 

"Er waren meerdere clusteruitbraken in de school", vertelt burgemeester Eddy Bevers (N-VA). "Er zitten vier klassen - van het tweede en het zesde leerjaar - in quarantaine. Omdat er niet genoeg leerkrachten zijn om les te geven, is op een crisisoverleg gisterenavond met schooldirectie, CLB en de crisiscel beslist dat de school noodgedwongen moet overschakelen op afstandsonderwijs." In totaal zijn drie vestigingen van Sint-Joris Blaasveld dicht, twee basisscholen en een kleuterschool. Het gaat om 600 leerlingen. 

De school kwam zaterdagavond pas tot de conclusie dat er te weinig leerkrachten waren, zondag hebben we de knoop doorgehakt

Eddy Bevers (N-VA), burgemeester Willebroek

De ouders werden pas zondagavond laat op de hoogte gebracht over de sluiting van de school, tot ongenoegen van sommige ouders. "Het vroeg tijd om de testresultaten van de hoogrisicocontacten binnen te krijgen", legt burgemeester Bevers uit. "De school kwam zaterdagavond pas tot de conclusie dat er te weinig leerkrachten waren. Dat komt omdat er ook kinderen van leerkrachten besmet zijn, en die moeten mee in quarantaine. Zondagavond hebben we dan de knoop doorgehakt dat de school dicht moet." Er is geen noodopvang maar ouders kunnen een attest aanvragen voor de opvang van een kind dat in quarantaine moet.

Testbus

Vrijdag komt een testbus van het UZA ter plaatse om de personeelsleden en de leerlingen te testen, behalve de kleuters en de kinderen van het eerste leerjaar. Zaterdag worden de resultaten verwacht en volgt een nieuw crisisoverleg. Dan zal worden beslist of de school volgende week opnieuw open kan. "We vragen alle ouders om alert te zijn voor symptomen van hoest, keelpijn of koorts en in dat geval meteen de huisarts te contacteren. De situatie wordt van heel nabij opgevolgd en we houden de ouders op de hoogte", besluit burgemeester Bevers. 

Meest gelezen