Sluikstortcamera kan niemand betrappen: "Gebrek aan opvolging"

De aankoop van een verplaatsbare bewakingscamera om sluikstorters op te sporen loont niet. Dat zegt de CD&V-oppositie in Kapelle-op-den-Bos. De partij wil een betere opvolging van de beelden. 

Eind 2019 kocht Kapelle-op-den-Bos een verplaatsbare camera om sluikstorters op te sporen. De camera wordt opgesteld op plaatsen die bekend zijn als hot spots voor sluikstorten. Maar na anderhalf jaar is er nog geen enkele dader betrapt, stelt de CD&V-oppositie vast. De partij vraagt een krachtiger optreden van het gemeentebestuur. 

Oud-burgemeester en huidig gemeenteraadslid Edward De Wit (CD&V) windt er geen doekjes om: "Sluikstorten en zwerfvuil is nog steeds heel zichtbaar in onze gemeente, bijvoorbeeld aan de begraafplaatsen en op de Hoogveldweg. De camera wordt geplaatst op locaties waar in het verleden veel overlast was. We begrijpen daarom niet waarom er tot op vandaag nog geen enkele vaststelling van een overtreding is gebeurd. In andere gemeenten werden met gelijkaardige camera’s na enkele maanden al vaststellingen gedaan. We vermoeden dat de camerabeelden slecht of niet worden opgevolgd.”  

Een betere opvolging door een externe partner kan de oplossing bieden, vindt De Wit. “Om de pakkans te vergroten, hopen we dat Kapelle-op-den-Bos ingaat op het initiatief van Intradura voor de opvolging van de camerabeelden. Extra camera’s vinden we niet nodig. De gemeente kan ook  samenwerken met Haviland voor het beboeten van de overtreders. Dat zou  minder werk vragen van de eigen lokale administratie", aldus nog de oud-burgemeester.

Meest gelezen